Praktijk_Logo
Praktijk_Logo

DE PRAKTIJK

 

RECEPTEN

De recepten die voorgeschreven worden door een van de artsen tijdens het spreekuur kunt u vaak diezelfde dag nog afhalen bij de apotheek. De apotheken die het dichtst bij de praktijk zijn gelegen zijn de Schinkel apotheek en apotheek Dr.de Haan [ voor adressen zie onder Links ]. Met ingang van 1 juli 2010 beschikt de praktijk over een receptenlijn. Deze is uitsluitend bedoeld voor herhaalreceptuur [ andere verzoeken worden niet in behandeling genomen ]. Wij streven ernaar dat uw recepten de volgende werkdag klaarliggen bij de apotheek van uw keuze.

Wanneer u een herhaalrecept wilt aanvragen kiest u dan een van de onderstaande mogelijkheden.

 

VIA DE RECEPTENLIJN

Wanneer u de praktijk belt, hoort u een keuzemenu. Wanneer u kiest voor optie 2 wordt u doorgeschakeld met onze receptenlijn. Deze is uitsluitend bedoeld voor herhaalrecepten [ andere verzoeken worden niet in behandeling genomen ], welke u 24 uur per dag kunt aanvragen. Wanneer u voor 12 uur uw herhaalrecepten hebt ingesproken, liggen deze de eerst volgende werkdag klaar bij de apotheek van uw keuze.

We verzoeken u om duidelijk in te spreken 1. uw naam 2. uw geboortedatum 3. de apotheek van uw keuze 4. het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Wat de recepten betreft is de naam, de dosering en het gewenste aantal voldoende. Wanneer er door een specialist wijzigingen in uw medicatie zijn aangebracht, verzoeken wij u dit aan de assistente kenbaar te maken.

 

VIA DE FAX

Ook via de fax is het mogelijk om een herhaalrecept te bestellen. Ons faxnummer hiervoor is 020-3795345.
Op het aanvraagformulier schrijft u uw naam, uw geboortedatum en uw adres, gevolgd door de naam van het medicijn, de dosering en het gewenste aantal. Vergeet niet uw telefoonnummer te noteren, waarop u bereikbaar bent. Niet volledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen.

U kunt een voorbeeld van een aanvraagformulier voor herhaalrecepten [ in PDF-Formaat ] downloaden door op onderstaande link te klikken.

PdfIcon
Voorbeeld Faxformulier

 

BIJ DE ASSISTENTE EN VIA DE HUISARTS

U kunt natuurlijk ook voor uw herhaalmedicatie bij de huisarts langsgaan. Neemt u uw lege verpakking mee, dat maakt het herhalen van uw recept gemakkelijker.

Wanneer het om een groter aantal voorschriften gaat is het praktischer om dit via de assistente aan te vragen.